Cancun, perla din Yucatan. Orașul este principala destinație turistică a Mexicului

Data publicării:
cancun

Pentru a ajunge în acest paradis, cel mai bine este să achiziţionaţi un pachet complet de la agenţiile de turism. Astfel, vacanţa vă va costa mai puţin decât dacă mergeţi pe cont propriu. Pentru un sejur de 9 nopţi la un hotel de trei stele veţi plăti cel puţin 1.000 de euro, în timp ce la patru stele pachetul poate costa aproximativ 1.200 de euro, ambele cu transportul şi mesele incluse. Dacă optaţi pentru un hotel de 5 stele, veţi plăti în jur de 1700 de euro.

Oraşul este divizat în două părţi, cea unde se află resorturile şi hotelurile şi cea unde trăiesc localnicii. Fiecare dintre cele două zone are o atmosferă diferită, cu un contrast între mall-urile elegante, restaurantele cochete într-o parte şi străzile înguste, tarabele cu vânzători gălăgioşi de cealalată parte.

Zona hotelieră este situată pe o fâşie de uscat, Isla Cancun, care are forma cifrei 7. Aici puteţi practica o gamă variată de sporturi de apă, scufundări, snorkelling sau plimbări cu ski-jetul. Echipamentele se pot închiria de la centrele de scufundări care se află peste tot în Cancun.

În perla din Yucatan, există unele dintre cele mai spectaculoase acvarii din lume. La Interactive Aquarium Cancun puteți înota cu delfinii sau vă puteți întâlni cu rechini, iar Xel Ha este cel mai mare acvariu natural din lume. Iar Coral Reef Aquarium impresionează prin gama largă de specii unice. Nu trebuie să rataţi parcul natural Xcaret, cu peșteri, plaje şi savane. Aici puteţi face snorkeling, iar seara să asistaţi la spectacole în aer liber, cu reprezentații artistice despre istoria poporului mexican.

Din Cancun, puteţi pleca în croazieră către Isla Mujeres, sanctuarul zeiţei dragostei, a fertilității, lunii și medicinei. Vă puteți relaxa făcând scufundări la Manchones, puteți explora peștera „rechinului adormit" din Punta Norte ori puteți vizita nava „Ulta Freeze", naufragiată la 8 mile distanță de insulă.

Oraşul este, de asemenea, un punct de plecare pentru a explora vestigiile mayaşe de la Chichén Itzá, unul dintre cele mai bine păstrate și faimoase situri arheologice din peninsula Yucatan. Atracția principală o constituie Piramida Zeului-Șarpe sau El Castillo, o piramidă impresionantă care are în vârf un templu ce domină situl. Fiecare faţă a piramidei are o scară, iar în vârf se deschide o panoramă impresionantă.

După o zi de plimbări, vă puteţi relaxa la o cină cu deliciosele preparate locale în timp ce alături vă încântă cu muzica lor celebrii mariachi sau au loc spectacole de dans tradiţionale mexicane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri