Sari la conținut

Canionul Tamina, o minune ascunsă în creierii munților

Aflat în inima Carpaților de Curbură, la o altitudine de 1.110 de metri, Canionul Tamina are cinci cascade înșiruite de-a lungul a 100 de metri.

Cea mai mare dintre cascadele Canionului Tamina are zece metri înălţime. Scările metalice instalate aici sunt în stare avansată de degradare, aşa că parcurgerea canionului implică acum riscuri.

Cu banii obţinuţi din taxa de vizitare a Canionului Şapte Scări, peste 220 de mii de lei, Regia Pădurilor Săcele vrea să amenajeze anul acesta Canionul Tamina.

Se va stabili exact necesarul infrastructurii, pentru a se putea realiza acest obiectiv, care să permită vizitarea în condiţii de siguranţă a cascadei. Vorbim aici de amenajare de scări, de trasee, de structuri metalice, de zone de picnic”, spune Geczi Gellert, viceprimarul din Săcele.

Priveliștea de pe stânci este, cu siguranță, un alt punct forte al zonei Tamina. Turiștii care ajung în acest loc pot fotografia pe îndelete valea în care s-a dezvoltat canionul și, mai ales în zilele senine, în plan îndepărtat, pasul Predeal.

„Ai o atracție turistică în plus, ai un motiv în plus să vină turiștii la Săcele, în zona noastră, în țara Bârsei, la Brașov”, spune Christian Macedonschi, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Brașov.

Canionul Tamina este o adevarată atracție și pentru amatorii de alpinism. Pe patru din pereții de stâncă de acolo sunt amenajate nu mai puțin de 71 de trasee de escaladă, cu grade de dificultate diferite.