Cape Town, perla Africii de Sud. Oraşul este situat între ocean şi munte

Data publicării:
CapeTown

Cape Town este al doilea oraş ca mărime al Africii de Sud, după Johannesburg şi este renumit pentru plajele sale aşezate chiar la poalele munţilor. O vacanţă acolo este, în această perioadă, extrem de avantajoasă din punct de vedere financiar. Moneda naţională a Africii de Sud, randul, a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani în raport cu dolarul sau euro, aşa încât, pentru turişti, totul este mult mai ieftin ca de obiciei în zonă.

Numărul turiştilor străini a crescut în Cape Town cu 14% în perioada 2012-2013, până la la aproape 600.000. Aceştia au cheltuit peste un miliard de dolari anul trecut în magazinele, hotelurile şi restaurantele din Cape Town.

În oraş sunt foarte multe plaje, apropiate unele de altele. Tot de aici puteţi pleca într-o excursie pe Muntele Table, cu telecabina, o călătorie ce oferă o superbă panoramă a oraşului.

Pentru a ajunge la Cape Town trebuie să vă înarmaţi cu răbdare. Puteţi lua un avion cu escală la Amsterdam. Biletul costă aproape 700 de euro, iar călătoria durează 15 ore. Zborul cu escală la Paris are acelaşi preţ, dar este mai lung cu trei ore.

Pentru cazare, aveţi la dispoziţie peste 200 de hoteluri. Pentru o cameră într-un hotel de două stele preţurile pornesc de la 25 de euro. În hotelurile mai luxoase, o noapte poate costa chiar mai mult de 150 de euro.

Cape Town are o climă caldă, de tip mediteranean. În această perioadă a anului, în emisfera sudică este vară, iar temperaturile la Cape Town pot ajunge şi la 39 de grade Celsius. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri