Cartea care îi adoarme rapid pe copii

Data publicării:
copil adormit

Magic” este termenul folosit de părinți pentru a caracteriza cartea lui Carl-Johan Forssen Ehrlin, psiholog și lingvist suedez care recurge la tehnici care îi ajută pe cei mici să se relaxeze și în final să adoarmă.

Cartea de buzunar de 28 de pagini este prima carte publicată direct pe Amazon care ajunge best-seller pe platforma de comerț online.

Părinților li se recomandă ca în timpul lecturii să caște copios, să insiste pe anumite cuvinte și să citească cu voce joasă și liniștită. Potrivit lui Forssen Ehrlin, este vorba de echivalentul verbal al „legănatului bebelușului până când adoarme”.

Ideea să scriu o carte pentru copii mi-a venit în timp ce conduceam. Făceam o călătorie lungă cu mama și ea a adormit. M-am gândit că îmi pot utiliza metodele pentru a-i ajuta pe copii să se relaxeze”, a declarat scriitorul în The Telegraph.

Când ne-am oprit, mi-am notat totul pe un șervețele de hârtie, dar am avut nevoie de trei ani și jumătate să construiesc povestea perfectă. Era nevoie ca toate tehnicile să fie folosite într-o ordine bună”, a adăugat el.

Potrivit autorului, cartea le permite copiilor să facă parte cu adevărat din poveste și să adoarmă în același timp cu personajul principal, iepurașul.

Părinții sunt încântați. „Nu am cuvinte. Aștept să mă ciupească cineva ca să îmi dau seama că nu visez. Rutina de seară a trecut de la două-trei ore la 12 minute. Fiul meu a adormit la pagina doi”, spune unul dintre ei pe Amazon.

The Rabbit Who Wants To Fall Asleep” a fost deja tradusă în șapte limbi, iar autorul intenționează să scrie o altă carte pentru a-i încuraja pe copii să meargă la toaletă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri