Cartier expune cele mai frumoase bijuterii, purtate de regine, prințese și actrițe celebre

Data publicării:
cartier bijuterii

La expoziţie vor putea fi admirate 600 de bijuterii spectaculoase. Dintre acestea, 550 au fost create de casa Cartier, iar 50 reprezintă împrumuturi de la muzee şi colecţionari privaţi din lumea întreagă.

„Una dintre marile reuşite ale casei Cartier este aceea de a îmbina două perioade. Tradiţiile din alte vremuri, cu formalităţile lor, o lume somptuoasă şi o lume modernă în care femeile sunt mai libere”, a esxplicat Laurent Salomé, curator.

O parte a expoziţiei îi aduce un tribut lui Jeanne Toussaint, care a devenit directoarea departamentului de bijuterii de lux al casei Cartier în 1933. Într-o carieră care s-a întins apoi pe durata a mai multor decenii, ea a creat unele dintre cele mai spectaculoase bijuterii din lume. Printre creaţiile sale se află şi o broşă în forma unei păsări flamingo, comandată de ducesa de Windsor, o clientă fidelă a casei Cartier.

Vizitatorii mai pot admira inelul de logodnă al actriţei Grace Kelly, oferit de prinţul Ranier de Monaco. Printre bijuteriile actriţei americane Elizabeth Taylor incluse în expoziţie se află şi celebrul colier pe care a fost montată perla La Peregrina. Perla datează din secolul al XVI-lea şi a fost purtată de regina Maria Tudor.

Expoziţia „Cartier - le style et l'histoire" va fi deschisă până pe 16 februarie anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri