Sari la conținut

Casă demolată din greșeală. De vină ar fi Google Maps

Foto: Naborsdemo.com

Responsabilii firmei Billy L. Nabors Demolition s-au scuzat pentru greșeala pe care au făcut-o săptămâna trecută și s-au angajat să răspundă în fața proprietarilor pentru această eroare regretabilă.

Incidentul a avut loc în Rowlett, o suburbie a orașului Dallas grav afectat de tornadele care au lovit zona la sfârșitul anului trecut. Firma de demolări trebuia să dărâme o casă aflată la numărul 7601 de pe strada Cousteau Drive și care a fost grav afectată de pagubele produse de tornadă.

Însă Google Maps nu i-a condus la adresa în chestiune, asigură firma, ci la numărul 7601 de pe Calypso Drive, la o stradă distanță de adresa dorită.

Cum numărul coincidea, iar casa prezenta pagube pricinuite de tornadă, firma Billy L. Nabors Demolition a început demolarea fără să-și dea seama că se aflau pe strada greșită.

Cum să faci o asemenea greșeală?”, a declarat mass-media locale Lindsay Diaz, una din proprietarele casei.

Diaz și Alan Cutter, celălalt proprietar, se mutaseră temporar din casă preconizând să o repare în următoarele luni, după ce o echipă de constructori au evaluat că pagubele suferite de clădire nu afectaseră structura.

După ce incidentul a apărut în presă, firma de demolări a decis să prezinte scuze și să-i despăgubească pe proprietari. După incident, Google Maps a corectat greșeala din sistemul de navigare.