Cățeii supraponderali pot merge la sală

Data publicării:
Caine ilustratie getty 18.08

Peste 50% dintre caini sunt supraponderali sau obezi si tot atâţia stau singuri acasa peste 8 ore pe zi, arata un studiu al Asociatiei de Prevenire a Obezitatii la Animalele de Companie din Statele Unite. Astfel, de acum cățeii pt fi duși la sala de fitness pentru a evita problemele de sănătate asociate obezității și sedentarismului.

Plimbarea alături de câini este benefică atât pentru patrupezi, cât și pentru stăpâni. Uneori, însă, vremea nu ne permite să ieșim din casă și atunci sala de fitness canin poate fi o soluție.

„Timpul nostru fiind extrem de aglomerat, mai ales în timpul săptămânii, este o oportunitare pentru toți cățeii, și sănătoși și cu probleme de sanatate, să vină să alerge pe bandă”, a declarat Brîndușa Gheorghiu, secretar la Asociația Chinologică Metropolitană București.

Banda de alergare se adresează tuturor patrupezilor, indiferent de vârstă sau rasă.

„Pot veni cățeluși cu probleme de obezitate, care în timp și cu o alimentație adecvată pot reveni la normal. Primele ședințe sunt foarte importante pentru a reuși să obținem rezultatele cele mai bune de la câinele nostru”, a declarat dresorul canin Lucian Ovidiu Radu.

Antrenamentul câinilor trebuie să înceapă ca o joacă, pând când animalul se obișnuiește cu banda.

Mai întâi se acomodează câinele cu banda. Se joacă cu câinele, îl urcă, îl coboară, face diferite trick-uri, astfel încât câinele să fie prieten cu banda în poziție statică. Ca orice sportiv și câinele are nevoie de încălzire inainte de antrenament. La începutul alergării, viteza se mărește treptat, iar după un efort susținut se va reduce treptat. Viteza de deplasare se adaptează pentru fiecare exemplar în parte, astfel încât mersul lui să pară firesc. În acest fel exercițiul va ajuta câinele să-și utilizeze trupul cât mai eficient”, a declarat Brîndușa Gheorghiu.

Exercițiile reduc anxietatea câinilor și dezvoltă musculatura. Costul unui abonament lunar de 12 ședințe este de 150 de lei. Dar pentru a obține rezultate evidente sunt necesare minimum două luni de antrenamente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri