Sari la conținut
News Alert

Câți membri avea formația ABBA? Băsescu: „Eu am băut doar apă, dar tu?”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a povestit pe Facebook că a urmărit duminică un concert al formaţiei ABBA, apreciind cum suedezii au ştiut să se retragă atunci când au simţit că nu pot oferi mai mult şi a comentat că are respect pentru cei şase membri ai formaţiei. După ce utilizatorii i-au atras atenţia că ABBA e formată din doar patru membri, Băsescu le-a răspuns pe Facebook, ironizându-i şi insistând că, de fapt, sunt şase.

traian basescu marinar fb 2

„Ieri seară, în pauza de o oră rezervată desemnării câştigătorului Eurovision România, TVR, extrem de inspirat, a difuzat timp de aproape o oră un concert ABBA (a fost un concert al unei formații-tribut ABBA, Arrival - n.r.). A fost o întoarcere în timp care mi-a umplut sufletul de bucurie. (...) Acum am primit şi răspunsul la întrebarea «de ce nu au mai vrut niciodată să cânte împreună» după ce au anunţat că formaţia şi-a încetat activitatea. Au dat toată frumuseţea sufletelor lor în cei aproape 10 ani de creaţie la vârf. Au «ars» în 10 ani cât noi toţi într-o viaţă", a scris Băsescu.

Fostul preşedinte spune că, dacă ar fi încercat să mai cânte împreună, „nu aveau ce să ne mai dea în plus”, iar astfel, ca mari artişti, „n-au vrut să-şi înşele publicul”.

„Îi şi respect enorm ca artişti, ca oameni, pentru că au ştiut când să se oprească. Nu mai aveau nimic de dat lumii. Dăduseră tot şi au plecat. Cei şase suedezi de la ABBA ne-au dat tuturor o lecţie de viaţă”, a mai scris liderul PMP.

La această postare au comentat mai mulţi utilizatori, care i-au atras atenţia lui Traian Băsescu asupra faptului că ABBA avea doar patru membri. "Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog...erau cam patru”, scrie un utilizator, primind răspuns de la fostul preşedinte că a făcut calculul pe instrumente: „N-am să ţi-i spun pe nume că te încurc, dar ţi-i dau pe atribuțiuni: chitară solo, chitară bas, tobe, pian şi două soliste. Ce zici, fac şase?”.

Băsescu a mai răspuns şi altor utlizatori care au făcut comentarii similare. După ce un utilizator a spus că au fost doar patru membri şi a comentat că „dezinformarea este mama inculturii”, Băsescu i-a spus: „Silvică dragule, eu am băut doar apă, dar tu?”. Către un utilizator care a întrebat de ce şase, şi nu patru, Băsescu a spus că „atâţia i-au ieşit lui la socoteală”.

În final, Băsescu a editat postarea iniţială, scriind, după „cei şase suedezi”, o paranteză: „4+2”, fără însă să precizeze care sunt ceilalţi doi la care s-a referit, scrie News.ro

Duminică seară, în pauza dinaintea anunțării rezultatelor televotului pentru Eurovision, televiziunea română a difuzat un concert al grupului Arrival, o formație-tribut ABBA, care a interpretat multe dintre îndrăgitele cântece ale suedezilor. Formația Arrival are, într-adevăr, șase membri, având în plus (față de cei patru câți avea ABBA) doi instrumentiști. Iată concertul:

Citiţi şi:  Membrii trupei ABBA s-au reunit timp de o seară la Stockholm

ABBA, peste 40 de ani de istorie