Caz extrem de rar de gemeni cu tați diferiți, în Vietnam

Data publicării:
GettyImages-copii bebelusi

 FOTO: Getty Images

Descoperirea a fost făcută în urma unui test ADN efectuat celor doi gemeni care acum au vârsta de doi ani, într-un laborator din Hanoi, la cererea părinților a căror identitate nu a fost dezvăluită.

„Centrul nostru de analize genetice a efectuat testele și a constatat că acești gemeni au avut doi tați diferiți”, a declarat pentru agenția France Presse Le Dinh Luong, președintele Asociației de Genetică din Vietnam, care lucrează sub egida Ministerului Sănătății.

El a subliniat „raritatea” acestui fenomen, care se produce atunci când două ovocite ale mamei sunt fertilizate de doi bărbați diferiți în timpul actelor sexuale avute în cursul aceleiași perioade de ovulație.

Se estimează că în întreaga lume există numai zece perechi de gemeni identificați ca fiind născuți din tați diferiți.

Potrivit cotidianului „Tuoi Tre”, totul a pornit de la un test de paternitate solicitat de tatăl oficial, nerăbdător să verifice dacă el este tatăl biologic al gemenilor născuți de soția sa, dintre care unul părea să nu aibă asemănări cu membrii familiei.

Testele au arătat că el era tatăl numai al unuia dintre cei doi gemeni, în timp ce soția sa era mama biologică a ambilor copii, notează AFP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri