Cazare cu un euro pe noapte, magnet pentru români

Data publicării:
VACANTA

Din păcate, propunerile pentru România nu ţin pasul. Delta Dunării pare singura destinaţie care poate veni cu surprize anul acesta.

Hotelurile din România sunt din păcate la ani lumină de ofertele celor din Turcia, de exemplu. Cazarea în Antalia poate fi mai ieftină decât dacă stai acasă. Oferta de un euro pe noapte este însă doar pentru cei care se grăbesc să ia vacanţă în mai şi iunie. „195 de euro biletul de avion, cazarea 7 euro. Total 202 euro”, a spus Mircea Vladu, director agenţie de turism.

„Au gratuitate pentru cei mici la cazare, iar la pachetele noastre au inclus biletul de avion, asigurare medicală, asistență turistică locală”, a explicat Alexandra Mateuţă, manager agenţie turism. 

Reduceri de câteva sute de euro au şi croazierele de lux. Dar nu vă aşteptaţi totuşi la minuni dacă vreţi să ajungeţi la capătul lumii.

„Antarctica chiar sună exotic. Tariful cu tot cu zbor din România este undeva la 3450 de euro de persoană”, a spus Dragoş Horhocea, director agenţie de turism. „Totul e inclus în momentul în care te urci pe vas, 7 nopţi”, a spus Cristina Basarab, manager agenţie de turism.

Răspunsul turismului autohton ar putea veni din Delta Dunării. Peste un miliard de euro bani europeni vor fi pompaţi în zonă pentru dezvoltarea acestui paradis. Până atunci, ofertele care includ transportul din Bucureşti şi cel cu şalupa, plus trei nopţi de cazare sunt de 500 de lei de persoană. „Se pot face excursii către Sfântul Gheorghe, locul unde se varsă Dunărea în Marea Neagră, către Sulina”, a spus Bogdan Ştefan, directorul general al unei agenții de turism.

Chiar dacă lucrurile nu merg tocmai bine, prima vacanță care urmează, cea de Paște, va umple hotelurile din țară cu aproape 70.000 de turişti. Iar 20.000 vor pleca peste graniţă pentru că nu găsesc în România oferte comparabile cu cele din străinătate, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri