Sari la conținut

Ce să faci ca să fii fericit

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Fă o prioritate din prieteni și familie

Una dintre cele mai cea mai longevive studii asupra unui trai fericit subliniază importanța relațiilor cu familia prietenii și partenerii.

Mai ales în weekend

Viețile ocupate pot interveni în calea fericirii. Sentimentele de bunăstare ating vârful maxim la sfârșit de săptămână, de cele mai multe ori, deoarece petrecem mai mult timp cu familia și prietenii, conform specialiștilor.

Egalitatea de venit ajută

Nefericirea națională este străns asociată cu inegalitatea socială a unei țări, arată cercetările. Un indiciu arată că Scandinavia, un loc cu un câștig net ridicat, este regiunea ce mai fericită din lume.

Recunoștința ajută, de asemenea

Pharrell Williams, starul din spatele hit-ului muzical „Happy”, un fenomem al fericirii: „Dacă ești recunoscător, poți găsi fericirea în orice”

Factorul sănătății

O corelație între fericire și o stare bună de sănătate a fost evidențiată de secole. Dar care vine prima? O stare bună de sănătate duce la o stare de fericire sau invers?

Este potrivit pentru copii

Copiii fericiți învață mai repede, gândesc mai creativ, tind să fie mai rezistenți în fata eșecurilor.

Cele mai multe dintre ele. În urma unui raport despre băieți și fete efectuat recent, reiese că fetele de 15 ani au fost indicate a fi cel mai nefericit grup.

Nu exagera

Ingineri fericiți, șefi amuzanți, miniștri ai fericirii... Există dovezi că „ingineria fericirii” la locul de muncă ar putea avea exact efectul opus: ne poate face nefericiți.

Să nu te obsedeze fericirea

Patru cadre universitare încearcă să stabilească dacă nu este o preocupare nesănătoasă, căutarea fericirii.

Dacă totul eșuează, falsifică

Poți să falsifici drumul spre încredere și fericire? Poți, dacă „spui da”, conform cărților de consiliere de auto-ajutor scrise de Amy Cuddy și Shonda Rhimes.