Ce să port la următoarea decapitare? Controversă pe marginea unui scheci despre soţiile teroriştilor ISIS

Data actualizării: Data publicării:
the-real-housewives-of-isis captura
Foto: captura

BBC a generat o controversă pe internet cu un scheci în care apar trei femei britanice care poartă o conversaţie legată de noua lor viaţă în organizaţia Stat Islamic, după ce s-au căsătorit cu terorişti ISIS, se laudă cu veste sinucigaşe şi se plâng că nu au ce să poarte la următoarea decapitare, informează The Hollywood Reporter, preluat de News.ro.

the-real-housewives-of-isis captura
Foto: captura

Intitulat ”Adevăratele soţii ale ISIS/ The Real Housewives of ISIS”, scheciul este inspirat din serialul de televiziune ”Real Housewives” şi a fost publicat pe internet marţi, pentru a promova  show-ul de satiră ”Revolting”.

Într-una dintre scene, o femeie îşi prezintă noua ei ţinută - o vestă sinucigaşă. ”Arăţi minunat”, îi spune o prietenă, după care se întoarce la cameră şi adaugă: ”Este enormă. Va fi nevoie de foarte mult Semtex (explozibil, n.r.) pentru a o ucide”.

Într-o altă scenă, o femeie se plânge că mai sunt doar trei zile până la decapitare şi nu are nicio idee ce va purta la acest eveniment.

Mai mulţi utilizatori ai platformelor de socializare au spus că scheciul este ”de prost gust”, întrucât au existat multe cazuri de tinere britanice, cu vârste de până la 18 ani, care au fost atrase de organizaţia Stat Islamic.

”BBC difuzează un show bazat pe un grup terorist care a ucis şi care continuă să ucidă persoane din Orientul Mijlociu. Acesta nu este un subiect potrivit pentru o comedie”, a scris un utilizator Twitter.

”Sunt îngrozită că BBC a produs un asemenea show. Este pur şi simplu de prost gust. Este îngrijorător că umorul poate fi asociat cu acţiunile ISIS”, a scris o femeie pe Facebook.

Însă, alte voci au spus, pe Twitter, că satira demonstrează absenţa fricii. ”Dacă poţi ridiculiza ceva, atunci înseamnă că nu te sperie” şi ”ISIS vrea să fie temut. Să nu îi facem pe plac. Şi, da, sunt musulman, de stânga”, au scris doi utilizatori ai platformei de socializare.

Alte persoane au lăudat BBC, spunând că scheciul demonstrează ”progres”, potrivit independent.co.uk.

”Este păcat că persoanele fără umor şi veşnic ofensate nu văd ce demonstrează, de fapt, acest scheci - progres” şi ”În sfârşit! BBC a dat dovadă de coloană vertebrală şi simţul umorului în legătură cu ISIS”, au scris alţi utilizatori ai reţelelor de socializare.

Referitor la criticile generate de scheci, scenariştii Heydon Prowse şi Jolyon Rubinstein au spus pentru ziarul i că folosesc comedia pentru a combate extremismul.

”Trebuie să fii neînfricat sau îţi subminezi credibilitatea. Nu îl poţi ironiza pe David Cameron timp de cinci ani aşa cum am făcut noi şi să nu ironizezi organizaţia Stat Islamic”, a spus Heydon Prowse.

BBC a refuzat să comenteze, potrivit The Independent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri