Ce trebuie să știm despre dihorii de apartament

Data publicării:
dihor

„Trebuie să-l învățăm să nu fie agresiv, trebuie să avem răbdare cu el și în primul rând trebuie să-i cunoaștem comportamentul”, explică Ana Maria Boncea, medic veterinar.

În general, dihorii sunt sociabili, jucăuși, afectuoși și foarte curioși.

„Trebuie să astupi toate găurile, toate aerisirile, toate scurgerile pe unde s-ar putea băga”, spune Radu Boncea medic veterinar.

Pe lângă spațiile înguste prin care se strecoară cu ușurință, dihorii adoră să se cațere oriunde, fără să realizeze pericolul căderii de la înălțime.

Dihorii dorm între 18 și 20 de ore pe zi și sunt activi dimineața și seara, lucru care e bine să-l luăm în calcul atunci când vrem să-i creștem.

„Ei sunt animale nocturne, prin domesticire le impunem oarecum ritmul nostru de viață”, mai spune Radu Boncea.

Expunerea la lumina în exces îi poate îmbolnăvi mortal. Pentru a preveni acest lucru trebuie să li se implanteze sub piele un microcip care eliberează hormoni specifici.

Denumirea științifică a dihorului este Mustela Putorius, pentru că atunci când animalul este stresat sau vrea să-și marcheze teritoriul elimină o secreție foarte urât mirositoare. Glandele responsabile se extirpă, însă, chirurgical. Dihorul nu este un animal pentru oricine dar, cu siguranță, este unul aparte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri