Sari la conținut

Cel mai aglomerat weekend la munte. Peste 8.000 de oameni pe pârtiile din Poiana Braşov

Cele opt pârtii din Poiana Braşov au fost astăzi pline.

„ E foarte bine. Noi deja suntem a doua oară aici la Braşov. Suntem din Moldova, dar ne place.Şi am sărbătorit la munte, am schiat, totul a fost bine, " spune un turist.

Distractie minunată da, tuturor ne place. Ne place atmosfera de aici," adaugă o turistă.

Reporter: „E abia ora 11 dimineaţa, iar la sistemele de transpor pe cablu din Poiana Braşov e deja aglomeraţie. Sunt sute de persoane care aşteaptă în acest moment la coadă si nici nu e de mirare dacă ne gândim că moldovenii, ucrainenii şi ruşii îşi petrec sărbătorile pe rit vechi aici la munte şi de altfel este şi primul weekend cu zăpadă naturală. "

„ Mai încet, dar asta e tre să avem răbdare. E sfârşit de vacanţă şi probabil foarte mulţi turişti, " spune un schior.

Comercianţii se bucură acum că pot recupera banii pierduţi din lipsa zăpezii.

Cristian Honzu, reprezentant centru de inchirere: „Până acuma toate pârtiile au fost preparate cu zăpadă artificială, dar deja cu zăpada aceasta proaspăt ninsă, calitatea pârtiilor este excepţională, lucru care se vede şi la centrele de închirieri de altfel. "

Emil Fărăcăşan, director Agrement Poiana Braşov: „Staţiunea e full, deci chiar putem să spunem că e la capacitate maximă, paote chiar peste maximă. De luni cei de la transport pe cablu pregătesc o surpriză, intrăm cu un 20% reducere, toate punctele scad.”

Cine nu s-a încumetat să schieze a mers pe pârtiile de săniuş. Stratul de zăpadă în masivul Postăvarul măsoară aproximativ 60 de centimentri.

Pe aceeași temă