Sari la conținut

Cel mai bun whisky din lume

Yamazaki este noua vedetă de pe lista whisky-urilor de calitate. Pentru mulţi, acest nume nu spune nimic, dar pentru cunoscători surpriza nu este foarte mare. Premiul de cel mai bun whisky din lume este o confirmare a muncii depuse de producătorii japonezi.

„Pentru noi, cei care producem whisky, este important să folosim din plin avantajele distileriei. Iar acest lucru s-a văzut în rezultate, aşa că bineînţeles că sunt foarte fericit şi mulţumit”, spune Takahisa Fujii, managerul distileriei.

La fel de fericiţi au fost şi realizatorii ghidului, care au spus la unison că este whisky-ul cel mai aproape de perfecţiune. Aceasta în principal datorită modului în care este depozitat - în butoaie de stejar, aduse tocmai din Spania.

„Temperatura de aici este mai ridicată în comparaţie cu cea din alte ţări, aşa că procesul de maturare este influenţat mai mult de butoaie. Aşa că trebuie să fim siguri că acestea sunt de cea mai bună calitate”, a mai spus Takahisa Fujii.

Vânzările de whisky au scăzut dramatic în Japonia în anii `90, dar această băutură a revenit în atenţia niponilor în principal datorită unor manageri precum Takahisa.

Din păcate pentru japonezii îndrăgostiţi de whisky-ul Yamazaki, acesta este de vânzare deocamdată doar în Europa. Şi nu este deloc ieftin: o sticlă din fina licoare costă aproape 130 de euro.