Cel mai scump ceas de mână din lume

Data actualizării: Data publicării:
patek philippe cel mai scump ceas din lume

Chiar dacă industria ceasurilor din Elveția este în declin, ceasurile vechi sunt din ce în ce mai căutate. Cel mai bun exemplu îl reprezintă un Patek Philippe din 1943, vândut sâmbătă la licitație pentru 11 milioane de dolari, anunță Business Insider.

patek philippe cel mai scump ceas din lume
Foto: Business Insider

Nu are diamante și nici nu e făcut din metale prețioase, este însă unul dintre cele mai bune exemple de artă în domeniul orologeriei și un model extrem de rar. Făcut din oțel casetat, ceasul este unul dintre cele doar patru cunoscute că există în lume, și s-a vândut pentru de mai mult de trei ori valoarea estimată inițial(3 milioane de dolari). Cumpărătorul este un colecționar privat anonim.

Cum poate un ceas simplu să valoreze atât de mult? „O combinație de raritate și originalitate”, spune Aurel Bacs, reprezentantul casei de licitații Bacs & Russo. Acest model are, de asemenea, avantajul de a fi primul ceas cronograf cu calendar perpetuu făcut vreodată, potrivit Forbes.

Deținătorul recordului de „cel mai scump ceas de mână din lume” era tot un Patek Philippe din oțel casetat, vândut în 2015 pentru șapte milioane de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri