Sari la conținut

Cele mai aşteptate filme din 2016

Primul dintre ele, producţia Warner Bros „Batman versus Superman: Dawn of Justice”, apare în martie şi prezintă confruntarea dintre Batman, interpretat pentru prima oară de Ben Affleck, şi Superman, care va fi pentru a doua oară jucat de Henry Cavill. Din distribuţie fac parte Jeremy Irons, Laurence Fishburne, Amy Adams şi Jesse Eisenberg.

Studiourile Marvel, care concurează cu Warner Bros pe piaţa din ce în ce mai aglomerată a supereroilor, lansează în aprilie "Captain America: Civil War". Producţia regizată de fraţii Anthony şi Joe Russo prezintă tot o confruntare între eroii cu puteri supraomeneşti. Echipa din "The Avengers" este scindată. Foşti camarazi precum Captain America, Iron Man, Black Widow şi Falcon se împart în două tabere!

Tot studiourile Marvel propun un nou supererou: Doctor Strange, un fost chirurg care devine vrăjitor şi salvează lumea de forţe supranaturale. El este interpretat de actorul pe val Benedict Cumberbatch.

X-Men sunt şi ei reprezentaţi pe marile ecrane anul acesta. Oscar Isaac îl interpretează pe primul mutant din istorie în "X-Men: Apocalypse". Cu el se vor lupta aceiaşi James McAvoy, Michael Fassbender şi Jennifer Lawrence. Producţia este regizată de Bryan Singer, care a mai realizat încă trei producţii din longeviva serie.

În schimb, mutantul Deadpool, interpretat de Ryan Reynolds, este o figură complet originală pentru marile ecrane. Deadpool este conştient de faptul că este personaj de film şi de benzi desenate, vorbeşte cu publicul şi are un umor negru, care stârneşte hohote de râs.

Regizorul David Ayer a făcut până acum drame realiste şi violente. Acum, odată cu „Suicide Squad”, abordează pentru prima oară teme supranaturale. Filmul este povestea unor răufăcători precum The Joker şi Harley Quinn, care luptă de partea binelui pentru a ieşi mai repede din închisoare. Distribuţia este formată din nume precum Jared Leto, Will Smith, Margot Robbie şi Viola Davis.

Pentru că studiourile Disney deţin şi Marvel, şi Pixar, şi drepturile pentru Star Wars, lansează în total 13 producţii anul acesta. Unul dintre puţinele titluri originale este "Moana", o nouă poveste animată cu o prinţesă originară dintr-o insulă din Hawaii. Urmează "Zootopia", "The Jungle Book" şi "Alice: Through The Looking Glass", cu Johnny Depp, continuarea unei producţii din 2010. Studiourile Pixar lansează "Finding Dory", continuarea succesului "Finding Nemo", în care un alt peştişor se pierde într-un ocean vast. Însă Dory are probleme de memorie şi va fi mai greu de găsit.

Anul acesta vom avea parte şi de continuări pentru producţii care au apărut acum câteva decenii! "Independence Day: Resurgence" vine pe marile ecrane după 20 de ani fără protagonistul filmului trecut, care era interpretat de Will Smith. În distribuţie îi regăsim totuşi pe Jeff Goldblum, Bill Pullman şi Vivica A. Fox. Regizor este acelaşi Roland Emmerich.

Un nou "Ghostbusters", cu distribuţie în mare parte feminină, are şi el premiera anul acesta pe marile ecrane, la 27 de ani după apariţia celui de-al doilea film din serie. Regizor este Paul Feig, iar eroinele care sperie fantomele sunt interpretate de Kristen Wiig şi Melissa McCarthy. Secretara lor este interpretată de... Chris Hemsworth!

Scriitoarea britanică J.K. Rowling debutează ca scenaristă cu "Fantastic Beasts and Where To Find Them", o nouă producţie a cărei acţiune se petrece în universul Harry Potter. De această dată, Eddie Redmayne îl interpretează pe Newt Scamander, un specialist în animale magice care vizitează New York-ul anilor 20. Lungmetrajul este primul dintr-o trilogie şi va prezenta lumea vrăjitorilor americani.

Abia a apărut cel mai nou "Star Wars", se pregătesc cel puţin încă cinci! Anul 2016 se încheie cu "Star Wars: Rogue One", povestea unui grup de rebeli care vrea să fure planurile faimoasei staţii spaţiale The Death Star. Acţiunea se petrece înainte de cea din primul "Star Wars" şi din distribuţie fac parte Felicity Jones şi Mads Mikkelsen.

Titlurile se schimbă, dar peisajul de la Hollywood arată la fel în fiecare an. Poate măcar anul viitor originalitatea va câştiga teren!

Pe aceeași temă