Cele mai bune, dar și cele mai proaste filme ale lui 2012

Data publicării:
pi-41086

Pe locul 10 sunt două pelicule: „Frankenweenie”, semnată Tim Burton, și „The Cabin in the Woods”, un horror considerat de criticii de film ca fiind neobișnuit.

Pe 9 îl găsim pe faimosul agent 007, James Bond, cu „Skyfall”, regizat de Sam Mendes și văzut ca unul dintre cele mai bune filme din serie.

Pe locul 8 se află „Bernie”, un „film mic ce ar fi meritat un public mai numeros”, consideră CNN. Este povestea unui antreprenor de pompe funebre care se împrietenește cu cea mai bogată, dar și cea mai răutăcioasă femeie dintr-un orășel texan, spune CNN.

„Killing them Softly”, cu Brad Pitt în rolul principal, este pe locul 7. „O satiră genială, despre capitalism, pe fondul retoricii campaniei Obama-McCain”.

Locul 6 este ocupat de „Life of Pi”, povestea unui băiat pierdut pe mare, care are drept companie un tigru. „O fabulă poetică strălucită”.

Pe 5 este pelicula „Beasts of the Southern Wild”, o altă poveste magică, dar cu un buget mic, spre deosebire de „Life of Pi”. „Filmul de debut, plin de imaginație, al lui Benh Zeitlin este o experiență euforică”.

Locul 4 este ocupat de „Silver Linings Playbook”, cu Bradley Cooper, Robert DeNiro și Jennifer Lawrence. Pe 3 este mult-așteptatul „Zero Dark Thirty”, despre căutarea și asasinarea lui Osama ben Laden. Jessica Chastain a fost omagiată de critici pentru rolul interpretat, o agentă CIA care conduce operațiunile.

Pe locul 2 se află „The Master”, cu Joaquin Phoenix, povestea unui veteran al celui de Al Doilea Război Mondial, „în căutare de hrană spirituală”.

Locul 1 este ocupat de „Django Unchained”, regizat de Quentin Tarantino, un „spaghetti western” provocator, amuzant și violent.

Cele mai proaste zece filme

Pe locul 10 se află „The Words”. „A fost un an bun pentru Bradley Cooper, dar, probabil, va încerca să uite acest film”.

„The Lucky One” este pe 9, „o non-poveste”, în timp ce pe locul 8 este „Act of Valor”, „un clip de recrutare de tot râsul, care se dă drept o frântură de viață reală”.

Locul 7 este ocupat de „Hyde Park on the Hudson”, cu Bill Murray, iar pe 6 este „People Like Us”, povestea unui bărbat cinic care încearcă să își rezolve problemele legate de tatăl său și care își descoperă o soră vitregă despre existența căreia nu știa.

Pe 5 se află „This Means War”, cu Reese Whiterspoon, iar locul 4 este ocupat de „W.E”, povestea lui Wallis Simpson, peliculă regizată de Madonna.

Locul 3 este ocupat de „The Sitter”, iar pe 2 este „Total Recall”, cu Colin Farrell, cu mult sub filmul original regizat de Paul Verhoeven și cu Arnold Schwarzenegger în rolul principal.

Locul 1 este ocupat de „The Hobbit”, care își „câștigă” titlul de cel mai proast film al anului mai ales din cauza elementelor de tehnică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri