Sari la conținut

Cele mai frumoase grădini botanice din țară 

Grădina Botanică din Iaşi este cea mai mare dar şi cea mai veche grădină botanică din România. Este urmată de grădinile din Jibou, judeţul Sălaj, Arad, Bucureşti şi Cluj. Fiecare grădină are farmecul ei. De exemplu, cea din Iaşi, adăposteşte cea mai mare colecţie de trandafiri din ţara noastră, dar şi o colecţie impresionantă de crizanteme. În Grădina Botanică din Jibou, putem admira un parc zoo, un acvariu dar şi o grădină japoneză.

Una dintre cele mai interesante și diverse grădini botanice din ţara noastră poate fi găsită la 30 de kilometri de Municipiul Arad, în centrul comunei Macea. Amplasată în mijlocul unei păduri seculare, grădina adăposteşte peste 3.500 de specii de plante, la care se adaugă alte peste 400 de specii din flora spontană locală.

Dacă staţi în Capitală şi vreţi să vă relaxaţi, daţi o fugă în grădina botanică. Se întinde pe 17,5 hectare şi adăposteşte 10.000 de specii de plante. Tot atâtea sunt şi în Grădina botanică din Cluj, înscrisă pe lista monumentelor istorice din județ. Tarifele de acces în incinta grădinilor botanice sunt cuprinse între 1 leu şi 5 lei.