Centru de informare turistică la Sulina

Data publicării:
sulina

  

Cele patru trasee care vor putea fi explorate de turişti, după ce vor vizita centrul din Sulina, îi duc pe turiști în inima deltei, pe ruta Sulina - Sfântu Gheorghe, Sulina-Chilia sau pe apă până la Golful Musura şi înapoi. Dacă vor să afle mai multe despre fauna şi flora rezervaţiei naturale, vizitatorii pot cere părerea specialiştilor din centru.

În interior sunt diplorame, expoziții și plase sau unelte de pescuit. „Este singurul din țară care reflectă zona pontică. Să putem să facem și conștientizare și pe de altă parte informare”, a spus Lucian Simion, guvernatorul Deltei Dunării.

„Văd acest centru ca un loc viu, nu doar ca o clădire frumoasă, unde venim din când în când niște panouri sau să dăm pliante turiștilor, ci să fie un loc interactiv, cu interacțiune dinamică și cu cei care ne vizitează, dar mai ales cu comunitatea locală”, a spus Cristiana Pașca Palmer, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Autorităţile locale au luat în calcul si potențialul economic al investiției. „Automat vor fi beneficii de ordin financiar prin intermediul cheltuielilor făcute de turiști cât stau în localitate”, a spus Sorin Popa, consilier local la Primăria Sulina.

Localnicii au păreri împărţite. „Drept să vă spun, mai bine făceau un parc de copii decât să facă un centru”, este de părere un localnic. „Eu zic că va fi folositor pentru localitatea asta, care nu prea a avut așa ceva”, spune un alt localnic.

Cu o populaţie de nici 4.000 de locuitori, Sulina este vizitată anual de aproximativ 10.000 de turiști.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri