Sari la conținut

Cine sunt tinerii care vor reprezenta România la Eurovision 2017

Ilinca și Alex Florea sunt tinerii care vor reprezenta în acest an România la Eurovision. Piesa "Yodel It" a câștigat Selecția Națională, duminică, fiind votată de 10.377 de români în timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selecţia Naţională Eurovision.

170305_EUROVISION_FINALA_NATIONALA_2017_13_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Foto: Inquam/Octav Ganea

Ea are 18 ani, el are 25 și sunt finaliștii Eurovision România 2017 . Ilinca Băcilă are 18 ani și s-a născut în Târgu Mureș, într-o familie de muzicieni. A studiat muzica încă de la vârsta de 7 ani și a participat la numeroase festivaluri de muzică de-a lungul timpului. A devenit cunoscută în 2014 când a participat la concursul Vocea României, unde a impresionat jurații cu tehnica „Yodelling”, ajungând  în semifinale sub îndrumarea Loredanei. Alături de celebra cântăreață, Ilinca a cântat în turneul național al artistei. De asemenea, tânara a colaborat cu Filarmonica Iaşi, Opera Română Cluj și Teatrul Dramatic Braşov.

Alex Florea are 25 de ani și este din Constanța. A început să cânte la vârsta de 16 ani, fiind descoperit și îndrumat de Mihai Trăistariu, cel care l-a îndreptat către o şcoală de muzică şi apoi către festivaluri. În prezent, Alex este masterand al Facultăţii de Arte, Secţia Teatru a Universităţii Ovidius Constanţa.

În 2014 a participat alături de fratele său la X Factor, iar în 2015 a impresionat cu vocea sa puternică publicul de la Vocea României, însă nu a reușit să câștige la niciunul dintrre concursurile de talente.

Pentru colaborarea care va reprezenta România la Eurovision 2017, Ilinca și Alex au fost contactați de Mihai Alexandru, fostul soţ al Nicolei, cel care a scris şi piesa ,,Don t break my heart”, care ne-a reprezentat în 2003 la Eurovision.

170305_EUROVISION_FINALA_NATIONALA_2017_12_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Foto: Inquam /Octav Ganea

Câștigătorul finalei de duminică a fost ales exclusiv de către public, care și-a putut susține favoriții, prin televot, timp de o oră. 

Românca Miruna Mănescu, reprezentanta Elveției în concursul Eurovision de la Kiev, reprezentantul Spaniei, Manel Navarro, și moldovenii de la SunStroke Project au fost invitații speciali ai finalei Eurovision România și au susținut recitaluri în timpul show-ului de duminică. De asemenea, trupa tribut ABBA, Arrival, a cântat în cadrul show-ului finalei. 

Eurovision 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai. Alături de România, în competiţie s-au mai înscris 42 de ţări.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union, cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. 

Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume.