Comercianții din Poiana Brașov se plâng de vânzări mici, în ciuda numărului mare de turiști

Data publicării:
turisti poiana schiuri

Camelia Ursu este unul dintre cei mai vechi comercianţi din Poiana Braşov. Spune că nu a mai modificat preţurile de ani buni, dar chiar şi aşa, vânzările au scăzut chiar până la 80%.

„Degeaba e zăpadă dacă nu are lumea bani”, spune ea.

La câţiva paşi, un alt comerciant şi-a prelungit programul obişnuit, să mai sporească încasările.

„Acum când e zăpadă merge mult mai bine, avem vânzare, este lume. Foarte plină Poiana faţă de săptămâna trecută”, spune el.

Nici vata de zahăr sau porumbul fiert nu prea au succes.

„Până a venit zăpada nu am avut treabă deloc. A fost foarte slab. După ce a venit zăpada s-a mai făcut ceva, au mai venit turiştii”, spune un comerciant.

În Poiana Braşov, porumbul fiert costă 6 lei, vata de zahăr 5 lei, iar micii 2,5 lei cu tot cu pâine şi muştar. Preţurile nu sunt mari, spun turiştii, dar când trag linie îşi dau seama că scot din portofel chiar şi la 150 de lei pe zi.

Cei mai bucuroşi sunt, în schimb, hotelierii şi administratorii centrelor de închiriere echipamente pentru sporturile de iarnă. Un costum complet cu schiuri sau snowboard costă între 35 şi 65 de lei.

„În sfârşit, putem spune că a venit iarna şi la noi, se schiază pe absolut toate pârtiile, condiţiile sunt foarte bune”, spune reprezentantul unui centru de închirieri.

În prezent, stratul de zăpadă din Poiana Braşov variază între 40 şi 60 de cm.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri