Consilier de etichetă: când e permis să păstrăm ochelarii de soare într-o întâlnire

Data publicării:
ochelari

Karina Nagy, consilier de eticheta comportamental.ro, explică:

Ce facem atunci când ne întâlnim cu o persoană şi purtăm ochelari de soare? Ochelarii mi-i voi păstra la ochi, dar dacă am o problemă medicală şi atunci cu siguranţă nu pot să violentez persoana cu care vorbesc dacă am un plasture, dacă am un accident, dacă am avut o operaţie poate am un pansament sau poate am căzut în baie şi am un pansament pe ochi. Categoric îmi voi pune ochelari de soare dacă am o intoleranţă.

Nu-i voi povesti exact ce mi s-a întâmplat şi cum, tocmai pentru că acest subiect face parte din dosarele noastre intime. Şi nu este de bun gust să încărcăm persoana cu care ne-am întâlnit cu problemele noastre de acasă.

În schimb, dacă nu am nicio problemă care să mă împiedice într-adevăr să-mi scot ochelarii de soare, îi voi scoate din momentul în care privesc persoana cu care vorbesc. De ce? Contactul vizual este prima regulă de respect pe care i-o pot arăta celuilalt. Desigur, reciproca ni se va întoarce. Dacă eu tratez zeflemitor o discuţie cu un partener, un interlocutor, purtând ochelari de soare, este dreptul celuilalt să-şi scoată din buzunar şi să şi-i pună la ochi, având o discuţie atât de voalată şi de ecranată.

Mai sunt situaţii în care ochelarii de soare sunt toleraţi. Spre exemplu. Sunt o mare vedetă, iar blițurile paparazzilor mă orbesc efectiv. Şi atunci ader la ochelarii de soare, deşi între noi fie vorba, marile vedete folosesc aceşti ochelari de soare tocmai pentru a-şi masca lipsa machiajului sau o noapte nedormită sau mici intoleranţe, cum le spuneam mai devreme, care fac parte din artistei sau artistului respectiv.

Mai este tolerată încă odată situaţia în care sunt la volan, conduc şi soarele este atât de orbitor încât nu-mi permite să-mi scot ochelarii de soare. Dacă sunt un domn manierat şi alături de mine e o doamnă superbă încântătoare aş putea totuşi să-mi scot aceşti ochelari de soare. Şi să folosesc acel mic parasolar cu care e dotată absolut orice maşină şi care mă poate scoate din această încurcătură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri