Consilier de etichetă. Ce răspundem când suntem întrebați „Ce salariu ai?”

Data publicării:
BANI BUGETARI

Cum reacţionăm atunci când cineva ne adresează o întrebare indiscretă, spre exemplu „Tu ce salariu ai?"

Subiectele legate de bani, de religie şi de orientările politice sau sexuale nu se discută în public. Este de prost gust, iar Codul de Bune Maniere interzice asemenea discuţii!

Dacă persoana este insistentă şi indiscretă, ne-am lămurit de asta din prima, şi tot vrea să ştie cam câţi bani facem pe lună, vom încerca să-i răspundem cu o glumă!

Vom încerca să-i răspundem cât mai evaziv posibil, rugând foarte politicos acea persoană să înceteze cu această curiozitate pentru că în niciun caz nu ne vom declara veniturile.

Nu este de bun gust nici să declarăm cât de mulţi bani câştigăm şi să devenim infatuaţi şi să ne lăudăm cu suma exorbitantă pe care o câştigăm, nu este de bun gust nici să ne plângem şi să spunem: „Vai de mine, cât de puţin câştig! Este atât de nasol! Lucrez într-un loc îngrozitor, uite cât de sărac sau săracă sunt!”

Prin urmare, dacă ne dorim ca brandul personal să fie puternic şi să fim consideraţi o persoană de bun gust şi manierată, vom încerca să ne lansăm în orice altă discuţie decât cea legată de câştigul financiar, de orientarea politică, religioasă, sau de orice altă natură!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri