Sari la conținut
News Alert

Consilier de etichetă. Cum procedăm când primim cadou o sticlă de băutură?

În primă fază luăm cadoul şi îl desfacem şi îi mulţumim persoanei care ne-a oferit acest cadou manifestând o uşoară bucurie şi plăcere pentru că am primit un cadou.

Relevant în această situaţie este nu neapărat preţul cadoului, nu neapărat conţinutul cadoului, ci gestul pe care persoana îl face. A primi un cadou de la o persoană înseamnă că primim practic un gest de respect din partea acelei persoane.

Ce se întâmplă atunci când acest cadou este o sticlă de băutură? La fel ca în cazul oricărui cadou de pe faţa pământului, desfacem cadoul, asta înseamnă că desfacem sticla de băutură şi o aşezăm pe masă. Poate persoana care tocmai a adus-o la această întâlnire pe care o avem şi-a dorit să consume 50 de ml din această băutură, poate nu.

În cazul în care persoana care ne-a adus sticla de băutură nu-şi doreşte să consume din cadoul pe care tocmai l-a adus, rămâne în datoria noastră să gustăm din această băutură şi să mulţumim pentru acest gest de respect şi de consideraţiune pe care persoana în speţă ni l-a declarat.