Consilier de etichetă. Cum refuzăm o invitaţie la nuntă

Data publicării:
rochii de nunta

De bun gust în astfel de situaţii este să găsim cea mai plauzibilă scuză, să inventăm cel mai solid motiv pentru care nu putem să fim prezenţi la această festivitate. De ce? Pentru că este cel mai important moment din viaţa persoanei care ne invită la această nuntă, iar un refuz cu siguranţă va leza emoţional această persoană. Şi în acest sens, răspunsul trebuie să vină imediat cum primim invitaţia. (...) O răzgândire ulterioară va leza persoana.

Există sintagma „păi şi ce mă interesează, oricum nu avem o relaţie”. E adevărat că nu avem o relaţie cu persoana care ne-a invitat la nuntă, dar dacă am avut această pornire înseamnă că acolo, emoţional, există o motivaţie. Iar orice refuz în zona aceasta va fi un afront.

Şi atunci cea mai scuzabilă motivaţie, cea mai plauzibilă va fi - avem foarte multe de făcut fix în ziua respectivă şi cu siguranţă nu depinde de noi să schimbăm programul din ziua aceea, urându-i toate lucrurile minunate de care şi noi ne-am bucura într-o astfel de conjunctură şi, desigur, lăudând persoana pentru că face acest pas şi prevestindu-i un viitor luminos.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri