CONSILIER DE ETICHETĂ. Putem gusta din porţia altcuiva la restaurant?

Data publicării:
pizza la restaurant 1

Răspunde Karina Nagy, consilier de etichetă:

Ce facem atunci când suntem la restaurant, chiar cu o persoană extrem de apropiată, o prietenă foarte dragă pe care o avem de o sută de ani, de când ne ştim, şi prietena noastră îşi comandă un fel de mâncare, noi ne comandăm alt fel de mâncare, dar poftim la ce are persoana din faţa noastră?

Nu contează că e o prietenă de-o viaţă sau nu contează că este o persoană pe care abia am cunoscut-o sau un coleg de serviciu, niciodată şi sub nicio justificare posibilă nu vom gusta din mâncarea persoanei cu care suntem la masă. Dacă ne este atât de poftă, ne vom comanda şi noi la rândul nostru încă o porţie din acel fel de mâncare.

Dar de bun gust este să mâncăm câte puţin şi să nu terminăm toată porţia de mâncare, indiferent câte porţii de mâncare ne-am comada. De ce spun asta? Pentru că o persoană manierată nu se îndoapă cu foarte multă mâncare.

În concluzie, am poftit la ceva ce este pe masa la care stau, este în regulă să poftesc, însă nu mă voi duce să îmi cer scuze şi să iau din felul acela de mâncare, nici măcar o furculiţă sau o linguriţă cât de mică. În niciun caz, ci îmi voi comanda la rândul meu felul de mâncare la care am poftit.

Trimiteți întrebări pentru consilierul de etichetă pe pagina de Facebook a emisiunii Bonton sau la bonton@digi24.ro.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri