Consulatele Digi24. Ce așteptări au românii din diaspora în anul care vine

Data publicării:
revelion

Gabriela Breithaupt: „Doresc pentru România un guvern în care corupţia să dispară şi cei numiţi în funcţii să nu mai abuzeze de puterea pe care o au. Să îşi exercite funcţiile numai în interesul ţării şi al poporului. Vrem rezultate! Aş vrea să merg la ghişeu sau la doctor fără a mai fi nevoie să mituim, fără a apela la pile şi cunoştinţe. Haideţi să ne facem datoria. Asta aştept. Dezvoltare economică, schimbarea mentalităţilor, respect reciproc şi încredere”.

Mihaela Burdun (Spania): „Sper din tot sufletul să reuşim să avem o infrastructură şi în România. Se pierd mulţi bani din cauza drumurilor. Turismul, transporturile, investiţiile străine, toate se vor dezvolta când într-adevăr vom avea drumuri”.

Mihai Liviu: „Lucrând în domeniul transportului într-o ţară bogată în infrastructură, spun că drumurile mişcă întreaga economie. Cu cât eşti mai bogat în drumuri, cu atât ţara are o creştere economică substanţială”.

Românii din străinătate ne-au scris că vor să se schimbe imaginea ţării, astfel încât ţările de adopţie să îi respecte. Primul pas, l-au făcut ei, cei plecaţi să muncească în alte ţări. Cum anume aflăm acum de la Cristina Hermezeu din Paris:

„De-a lungul anului 2014 imaginea României s-a schimbat efectiv doar prin acest gest al diasporei de... în sfârşit, a deveni vizibilă şi pentru francezi, pentru că francezii au fost uimiţi să vadă mulţimea din faţa ambasadelor sau consulatelor, mai ales la Paris pentru că românii îşi voiau dreptul lor de a vota”.

De ce au plecat totuşi din ţară şi ce ar trebui să se schimbe astfel încât să se întoarcă ne-a scris într-un mesaj pe secţiunea Consulatele Digi24 de pe site-ul nostru Gida, din Marea Britanie: „De plecat din ţară, am plecat pentru că nu mai aveam suficiente resurse să trăim decent şi nu aveam speranţe pentru viitorul copiilor. Să lâncezeşti în sărăcie şi să te ratezi în numele patriotismului e absurd. Deci, dacă România vrea să păstreze oamenii de valoare, indiferent dacă sunt doar meseriaşi sau oameni de ştiinţă, în primul rând trebuie să le acorde condiţii să se formeze”.

Aşteptăm să ne scrieţi pe secţiunile DigiVOX şi Consulatele Digi24 de pe site-ul nostru, iar mesajele dumneavoastră se vor regăsi în jurnalele Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri