Sari la conținut

Copilul cuplului Shakira și Pique a învățat să citească la vârsta de doi ani 

Cântăreaţa Shakira şi fundaşul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, s-au cunoscut în anul 2010, în timpul Cupei Mondiale. Artista a cântat imnul campionatului. De atunci, cei doi formează unul dintre cele mai mediatizate cupluri din lume. Au împreună doi copii, Milan, de trei ani şi Sasha, de un an şi jumătate. Fiul cel mare este nelipsit de la meciurile tatălui său.

„Milan este obsedat de fotbal. Este cel mai mare fan Barcelona de pe planetă. Doarme cu tricoul pe el, doarme uneori şi cu mingea de fotbal în braţe. Nu ratează niciun meci. Ştie toate echipele de fotbal din lume, inclusiv din Anglia. Ştie despre Chelsea, Arsenal, Manchester United”, spune Shakira.

„Mă văd dansând, cântând. Mă prostesc uneori prin casă şi le place, se amuză, dar le place foarte mult fotbalul. Până acum nu cred că am dansatori în casă, dar nu poţi să ştii niciodată”, afirmă Shakira.

Sportul nu este singura preocupare a celor doi puşti. Shakira este foarte implicată şi în educaţia lor. Milan citeşte deja de la vârsta de doi ani, iar Sasha, fratele său mai mic, este înnebunit după cifre.

„Îmi place să-i învăţ tot felul de lucruri. Sunt un mic profesor pe interior şi îmi place mult să le citesc şi le place şi lor să înveţe. Milan este foarte dornic să înveţe. Îi plac literele, numerele şi cred că fiecărui copil îi place să înveţe dacă îi sunt prezentate lucrurile prin joacă”, spune Shakira.

Shakira este cunoscută pentru implicarea în zeci de campanii sociale. Atât ea, cât şi Pique sunt ambasadori globali Unicef, iar, în anul 2011, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a numit-o pe artistă consilier în probleme de educaţie a hispanicilor.