Sari la conținut

Cu sania pe șine

În Germania turiştii se dau cu sania pe un derdeluş metalic. Un bilet pentru o tură cu sania pe şine porneşte de la 6 euro.

Călătoria cu sania pe şine nu este la fel de palpitantă precum cea de pe un derdeluş, dar în lipsa zăpezii a fost o alternativă interesantă de petrecere a timpului. Circuitul de la Immenstadt se întinde pe o distanţă de trei kilometri şi cei care se încumetă să urce la bordul unei astfel de sănii alunecă la viteze de până la 40 de kilometri pe oră.

„Tocmai m-am dat cu sania aici pentru prima dată. A fost foarte distractiv. Chiar dacă avem un Crăciun fără zăpadă, tot găsim ceva de făcut.

Încercăm să profităm la maximum de vacanţă şi am venit la săniuş. Nu am putut să schiem, aşa că ne ocupăm timpul cu altceva”, spun cei care au încercat neobișnuita experiență.

Proprietarii circuitului spun că vremea caldă prieşte afacerii lor.

Heiko Joos, administrator circuit: Este adevărat că turiştii vin aici în special pentru a practica sporturi de iarnă. Aşa că pentru unii vremea nu e tocmai ideală. Dar mulţi dintre ei sunt familiarizaţi cu împrejurimile aşa că ştiu ce alte activităţi mai au la dispoziţie.

Călătoria pe şine durează între cinci şi zece minute, iar preţul unui bilet porneşte de la 6 euro.