Sari la conținut

Cum să ne îmbrăcăm corect

Monica Rădulescu, reporter: „O invitație la garden party mă duce cu gândul la doua lucruri: distracție în aer liber și veșnicul: cu ce mă îmbrac? Am destul timp ca să îmi aleg ținuta potrivită: caut o rochie lejeră, în nuanțe pastelate.

Un eveniment cu această temă nu trebuie confundat cu un picnic între prieteni. Chiar dacă ținuta este mai lejeră, alegeți ceva elegant, dar nu foarte sofisticat. Simplu, dar să vă ajute să ieșiți în evidență.

Claudia Ioniță, designer: „Trebuie să ne ducem cu gândul la vară , dar nu la vacanță. Nu sunt acceptate tocurile. poți purta platforme. Recomandați sunt balerinii. Ca și accesorii, pălăria.

La polul opus, este ținuta white tie, cel mai pretențios cod vestimentar. Sunt obligatorii rochiile lungi din materiale fine și prețioase.

Claudia Ioniță, designer: „Este folosit doar pentru ceremoniile oficiale, pentru întâlniri între diplomați, baluri caritabile.”

La un astfel de eveniment, accesoriile sunt cele care fac diferență.

Constantin Pîndichi, managerul unui magazin de bijuterii: „Dintotdeauna diamantele au fost cele mai importante în viața fiecăruia și cele mai valororase de pe pământ și de ce nu, ele sunt cele mai bune prietene ale oricărei doamne.

Un alt cod vestimentar cu anumite restricții este black tie. Rochia nu trebuie să fie neapărat de culoare neagră, însă nu se recomandă nuanțele stridente. Dacă pe invitație scrie ''cocktail'', cuvântul cheie este confortul. Singura condiție ar fi ca rochia să depășească linia genunchiului.

Claudia Ioniță, designer: „În rest, putem purta diferite materiale, croiuri, de cele mai multe ori întâlnim rochia neagră.”

Indiferent de codul vestimentar, nu uitaţi să alegeţi ţinute în armonie cu silueta şi cu stilul vestimentar propriu!