Cum se făcea plajă la Mamaia în perioada interbelică: „Este strict oprit dansul în costum de baie”

Data actualizării: Data publicării:
mamaia

Mamaia este cea mai mare și cea mai cunoscută stațiune de pe litoralul românesc. Devenită celebră în ultimii ani pentru aroganțele și fițele turiștilor care o frecventează, Mamaia nu a fost întotdeauna atât de permisivă cu cei care o vizitau.

Regulile impuse erau stricte și se refereau în special la vestimentație, și mai exact la costumele de baie. Limita dintre decență și vulgaritate era bine delimitată și erau persoane angajate pentru a se asigura că aceste reguli nu sunt încălcate.

Dacă în prezent, petrecerile de pe plajă în ținute sumare fac deliciul vacanțelor la Mamaia, în urmă cu un secol, acestea erau strict interzise, iar rebelii care-și făceau apariția fără costum de baie, erau aspru pedepsiți.

Iată câteva dintre regulile impuse turiștilor:

"Toți cei care fac baie sunt obligați a avea costume de baie. Contravenienții vor fi dați în judecată de organele polițienești.

La băile Mamaia este obligatoriu ca femeile și bărbații să se dezbrace în cabinele anume rezervate în acest scop. Este oprită dezbrăcarea publicului în fața cabinelor.

Băile de soare fără costum se vor face numai la solarii.

Publicul este rugat a avea o ținută cât mai decentă și de bună cuviință. Este interzisă orice atitudine care ar contraveni bunelor moravuri. Este strict oprit dansul în costum de baie, atât pe plaje, cât și pe terasa Cazinoului."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri