Sari la conținut
News Alert

Cum se pot rehidrata fructele uscate

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Secretul succesului atunci cănd gătiți sau coaceți cu fructe uscate, fie că este vorba de stafide, afine, cireșe, caise, stafide, smochine sau orice alte fructe uscate, este rehidratarea fructelor înainte de a le adăuga la o rețetă.

Procesul de rehidratare constă în înmuierea fructelor într-un lichid fierbinte, fie că este vorba de apă, suc de fructe sau lichior. În plus, fructele uscate pot fi rehidratate în timpul procesului de preparare: în sucurile lăsate de carnea preparată, în apa sau în supele în care gătim cereale precum quinoa sau orzul.

Rezultatul final va da un fruct mai plin, suculent, care va avea un gust mai aromat.

Etapa 1 : Se măsoară fructele uscate

Se pun fructele uscate, necesare pentru rețetă într-un bol sau borcan cu suficient spațiu pentru a putea acoperi complet fructele cu lichid .

Etapa 2 : Se toarnă lichid fierbinte peste fructe

Puteți alege să rehidratați fructele uscate cu suc de fructe, vin, lichior de fructe sau băuturi mai tari. Fructele vor absorbi aroma de lichid pe care o alegeți, care se va reflecta și în produsul final.

Pasul 3 : Lăsați fructele să se înmoaie

Se lasă fructele să se înmoaie în lichidul fierbinte timp de 10-15 minute. Fructele uscate vor începe să absoarbă lichidul și procesul va începe în primele câteva minute. Se va observa o schimbare a aspectului fructelor uscate, atât în dimensiune cât și în aspect.

Etapa 4 : Se strecoara lichidul

Strecoară fructele uscate într- un filtru pentru a îndepărta excesul de lichid . Apoi, fructele rehidratate sunt gata pentru a fi adăugate la rețetă sau uscațile și le puteți consuma ca atare. Fructele uscate devin mai strălucitoare și mai mari în aparență, atunci când sunt rehidratate, și rămân în acest fel chiar și după ce au fost scoase din lichid .

Se pot folosi diferite tipuri de fructe uscate pentru rehidratare, însă nu transformă în mod magic fructele deshidratate înapoi în fructul în sine. Rehidratarea are proprietatea de a introduce umiditatea înapoi în fruct și acest lucru îmbunătățește atât aroma cât și textura