Sari la conținut

De la revoluția editorială a anului 1990 până la revoluția eroilor neconvenționali în cinematografe, în acest weekend, la Digi24

Tot sâmbătă, de la 14:30, la „Digicult”, vorbim despre „revoluţia” editorială a anului 1990. Într-un amplu reportaj încercăm să aflăm ce a adus libertatea, în materie de cărţi: de la edituri de tot felul la traduceri după ureche, de la cărţi de memorialistică la fast food literar din Occident.

Duminică, de la 13:30, la „Tinereţe fără bătrâneţe”, Izabela Pănescu dezbate un subiect de actualitate: curele de slăbire și efectul acestora asupra sănătății.

Toată lumea a auzit de Batman, Superman, Iron Man, probabil mulți s-au și săturat de ei. Săptămâna aceasta la „Ca-n Filme”, de la 16:30, explorăm lumea super-eroilor mai neconvenţionali. Cine mai ţine minte Incredibilii? Darkman? Kick-ass? Unbreakable? Hancock? The Crow? Aflaţi mai multe despre super-eroii neconvenţionali la „Ca-n Filme”.

La „Bonton”, duminică, de la 17:30, Dana Gonţ a stat de vorbă cu Howard Dell, a cărui poveste de viaţă întrece orice scenariu de film. Este actor, sportiv, pianist şi cântăreţ, iar acum aproape 10 ani medicii i-au spus că mai are cel mult 6 luni de trăit.
A vândut tot şi a plecat în jurul lumii, şi-a prelungit viaţa cu câţiva ani până când a beneficiat de un transplant care i-a redat sănătatea. Acum s-a stabilit în România, unde organizează campanii de susţinere a copiilor bolnavi.

„Paşaportul diplomatic”, prezentat de Luca Niculescu, îl are invitat pe Christian Flisek, parlamentar german, șeful comisiei care supraveghează activitatea serviciilor secrete.

Săptămâna se încheie duminică, de la 20:10, la „Imparţial”, cu Andrei Pleșu și sociologul Dorin Bodea, care vorbesc despre profilul psihologic al românului cu facultate. O cercetare recentă arată că peste trei sferturi dintre românii cu studii superioare împărtășesc idei și convingeri care favorizează necinstea, manipularea adevărului și realizarea de compromisuri.