Sari la conținut
News Alert

Defilare pe covorul roşu pentru căţei. Cât costă un patruped premiat

Trei sute de câini s-au întrecut în frumuseţe la Oradea. Stăpânii îşi înscriu patrupedele în competiţii pentru a se distra, dar şi din motive financiare. Un câine premiat are alt preţ decât unul frumos, dar anonim. Valoarea lui poate ajunge şi la 5.000 de euro. 

Sunt câini care, exact aşa cum sunt tenismenii din circuitele ATP, circulă în toată lumea. Vă puteți închipui că un câine care câştigă 10-20 de concursuri în Vestul Europei, şi ajunge şi în Oradea, fără discuţie că îi creşte foarte mult valoarea”, a spus Valentin Călin Mitra, preşedintele Asociației Chinologice Metropolitane Oradea. 

La concurs şi-au făcut apariţia şi rase mai rar întâlnite în ţara noastră, precum terrierul negru rusesc. A fost adus de la Budapesta. 

„Nu este o rasă ieftină, pentru că este destul de rară. Sunt mai multe exemplare în Rusia şi Ucraina, dar preţul puilor depinde de calificativele mamei şi tatălui. Depinde de foarte multe aspecte. Dar e vorba de aproximativ 1000 de euro”, a spus Lilla Telekes, stăpânul patrupedului

La Iaşi, câinii nu s-au limitat doar la defilarea pe covorul roşu. Ca să arate cât de dresaţi sunt, stăpânii i-au înscris în diverse concursuri. Cel mai dificil a fost să reziste tentaţiei de a mânca. 

La cât e de valoros, trebuia să-l arătăm lumii, nu? Adică... e mândria noastră, l-am educat noi, fără un ajutor profesionist, e foarte ascultător, e o rasă de câini foarte docilă”, a spus Marius Gheorghiu, stăpân de ciobănesc german. 

Cine şi-a dorit să adopte un căţel sau o pisică, am avut de unde alege. Cei care nu au adoptat un animal, au putut dona bani pentru amenajarea de adăposturi.