Delfinariu de 3 milioane de euro. Noul complex va avea forma unei ciuperci

Data publicării:
8 2002delfinariu-48451

La fel ca Oceanariul din Valencia, ar putea arăta în mai puţin de doi ani şi Delfinariul din Constanţa. Arhitecţii spanioli şi greci au desenat noul complex în forma unei ciuperci.

Aici va fi construit şi un acvariu uriaş, care va putea fi vizitat printr-un tunel cu pereţi de sticlă. Valorea acestuia se ridică la aproximativ 600.000 de euro şi vor putea fi văzute aici peste 200 de specii marine.

„Nu mai plimbăm delfinii pentru că noi îi duceam cu macaraua manual de la bazinul descoperit la cel acoperit în fiecare primăvară şi toamnă”, spune Adrian Bâlbă, directorul complexului.

Nu numai delfinii vor fi însă atracţia noului compex. În proiect este şi un parc în care vor fi recreaţi dinozauri în mărime naturală. Autorităţile de la malul mării speră să atragă astfel mai mulţi turişti pe litoral.

Directorul complexului promite că preţul biletelor nu va fi modificat. Vara, cei care doresc să viziteze Delfinariul plătesc 50 de lei, iar copii 25 de lei. Pentru lucrările care vor începe în septembrie se vor cheltui trei milioane de euro. Jumătate din sumă este asigurată din fonduri europene, iar cealaltă jumătate de bugetul local.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri