Sari la conținut

Delta Dunării, ocupată complet de Paște

Sezonul vacanţelor a început deja în Delta Dunării. În lipsa ţânţarilor, turiştii se bucură de canalele înguste, vegetaţia luxuriantă şi varietatea de păsări.

„Este extrasezon. În extrasezon e mai bine să vezi orice pentru că evident este mai puţin aglomerat, mai puţin cald”, spune un bărbat.

„De exemplu, pe timpul ăsta mai are ce vedea că au început să apară păsările. Au apărut câţiva pelicani. Uitaţi! O egretă acolo, dar mulţi turişti care vin vor să vadă sălbăticiune”, spune Ion Ivanov, barcagiu.

Este un mod unic, special de delectare. Cât de des veniţi în deltă? Cel puţin de 5 ori pe an”, afirmă un bătrân.

Cu două săptămâni înainte de Paşte, jumătate din pensiunile din Deltă sunt ocupate.

„Preţurile încep de la 120 lei în luna aprilie şi 160 de lei în sezon, începând cu luna mai. Avem turişti. Au început să vină. Vremea este frumoasă, e cald. Pescuitul merge, iar delta este o sursă inepuizabilă de lucruri frumoase”, spune Mariana Ivanov, administrator pensiune.

Peştele este vedeta în paradisul dintre Dunăre şi Marea Neagră, iar bucătarii ştiu foarte bine să-l pună în evidenţă spre încântarea vizitatorilor.

Trebuie să avem pregătite foarte multe legume. Avem nişte roşii proaspete, ardei, sarea, peştele care este proaspăt pe care îl condimentăm şi îl punem la grătar”, spune Ignat Marius Sorit, bucătar.

În vacanţa de Paşte, gradul de ocupare al pensiunilor din Deltă este de sută la sută.

Complexul este complet rezervat pentru perioada sărbătorilor pascale. Este o perioadă în care natura reînvie, este plăcut, totul este mirific. Asigurăm turiştilor atât programe de agrement şi programe de relaxare în complexul spa.”, spune Laurenţiu Niculae, manager hotel de 4 stele

Peste 25.000 de turişti sunt aşteptaţi la deschiderea sezonului estival în Delta Dunării.