Sari la conținut

Digi24 difuzează documentarul "Auschwitz - naziştii şi soluţia finală"

 

Jurnalistul Emil Hurezeanu va fi gazda telespectatorilor Digi24 într-o incursiune în istoria lagărului de la Auschwitz, martor al celui mai diabolic plan al lui Hitler, cel de ucidere în masă a evreilor.

Pe parcursul ediţiilor emisiunii “Digipedia”, din 24 si 31 ianuarie, de la ora 21.00, dar şi în ediţia specială a „Jurnalului de seară”, de marţi, 27 ianuarie, Digi24 difuzează documentarul BBC „Auschwitz - naziştii şi soluţia finală”.

În cele cinci episoade, realizate cu ajutorul unor materiale de arhivă rare şi al unor ilustraţii CGI care nu au mai fost difuzate niciodată, documentarul dezvăluie povestea lagărului de la Auschwitz şi a ideologiei din spatele principalei scene a soluţiei finale - planul nazist de eliminare fizică a tuturor evreilor din Europa.

Pe 27 ianuarie, în ziua în care se implinesc 70 de ani de când Armata Roşie a eliberat lagărul ororilor, la „Jurnalul de seară”, începând cu ora 21.00, Cosmin Prelipceanu şi Emil Hurezeanu îi invită pe telespectatori să urmărească poveşti absolut cutremurătoare. Cei doi jurnalisti vor discuta despre imaginile şi documentele unicat, care au stat la baza realizării documentarului BBC, obţinute după deschiderea arhivelor secrete sovietice.