Sari la conținut

Digi24 și Digi FM susțin Street Delivery

Ediția Street Delivery - desfășurată anul acesta sub sloganul Meserie! - își propune să aducă împreună noua generație de makeri (designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecți, artiști 3D, programatori) și meșteșugarii tradiționali (cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, șelari, ceaprazari) pentru un schimb de experiență, unelte și viziuni.

În București, strada Arthur Verona devine timp de trei zile un laborator în care meserii uitate primesc un suflu nou. Vizitatorii Street Delivery pot urmări desfășurarea pas cu pas a 12 ateliere de arte și meserii, de la fierărie, croitorie, legătorie de carte, tapițerie și serigrafie până la sticlărie, tâmplărie, butaforie, depanare sau xilogravură.

Calcanul emblematic pentru Street Delivery va fi desenat anul acesta de street-artistul spaniol Sabek, cunoscut pentru lucrările sale din Madrid, care aduc pe zidurile orașului elemente inspirate din natură. În aceeași perioadă, Alexandru Ciubotariu, creatorul personajului urban Pisica Pătrată, va urca pe acoperișul librăriei Cărturești Verona pentru a crea un nou desen mural powered by Street Delivery.

Scena de muzică din București îi va avea invitați pe Fluid, Loungerie II, Manoukoutchi Bento, Omelette și Temple Invisible (vineri), Somnoroase Pasarele, Tourette Roulette, AC Leonte, Karpov not Kasparov și Messer Chups (sâmbătă), Macanache, Toni Baboon și RoadKillSode acoustic (duminică).

În grădina TIAB, de lângă Cărturești Verona, cinefilii sunt invitați la prima ediție a Audience Award Film Festival, un proiect care aduce publicului român filmele premiate de spectatorii marilor festivaluri de film de la Toronto, Sundance, Berlin și Rotterdam. Festivalul va prezenta în premieră în România filmul James White, unul dintre preferatele publicului la ediţia din 2015 a Sundance Film Festival.

Perimetrul contestat al piațetei din fața Bisericii Anglicane va găzdui în cele trei zile de Street Delivery un obiect-instalație care va funcționa ca zonă de lounge și punct de belvedere asupra străzii, creat de echipa de arhitecți Atelier AD HOC. În plus, mai multe zone ale străzii Arthur Verona vor avea rasteluri de biciclete create special pentru eveniment.

Zeci de alte proiecte care aduc în prim plan obiecte de design, teme de patrimoniu, expoziții și demersuri recente în domeniul industriilor creative vor putea fi urmărite de bucureșteni în cele trei zile ale evenimentului ajuns la ediția a XI-a.

În 2016 Street Delivery a ajuns la ediția #11 în București, ediția #10 în Timișoara, ediția #4 în Iași și se află la prima ediție în Baia Mare. În Cluj-Napoca, cea de-a doua ediție a Someș Delivery are loc în perioada 18-19 iunie.