DIGICULT. Ce-l reţine în România pe unul dintre cei mai valoroşi tenori români

Data publicării:
tenor crop

Cu toate acestea, tânărul nu are de gând să se stabilească în altă ţară. Ce-l reţine în România?

„Nu o să plec niciodată din România. Nu mă gândesc financiar... este foarte greu, dar eu mă refeream la dificultatea meseriei noastre. Nu ştiu dacă neapărat dacă o meserie... pentru că eu nu văd opera ca o meserie. Ca o meserie este când vezi banii pe fluturaş acolo”, spune el.

Teodor Ilincăi a fost coleg de scenă cu dirijorul Tiberiu Soare şi soprana Angela Gheorghiu. Cei trei au triumfat la Londra, într-un spectacol jucat cu casa inchisă.

Deşi opera este totul pentru el, Teodor a cochetat cu istoria, teatrul si teologia. Marea şi prima dragoste rămâne însă muzica, o tradiţie de familie.

2009 a fost pentru Teodor Ilincăi cel mai bun an, pe plan profesional. Atunci a debutat la Londra, Hanovra şi Viena. Totuşi, este greu pentru un tânăr să se remarce, iar norocul tenorului a fost... :”Că m-am născut tenor. Şi tenori sunt rari, iar tenori cu acute sigure sunt şi mai rari. Cred că asta m-a ajutat cel mai mult: siguranţa cu care am abordat repertoriul pentru început liric. Şi faptul că am încercat să fiu cât de serios posibil, adică studiul nu neapărat al partiturii, ci şi al stilului, e foarte important. Pentru asta le sunt recunoscător profesorilor din Conservator”.

Când avea doar 26 de ani, talentul şi seriozitatea i-au fost răsplătite prin două distincţii - solistul anului 2009 şi Ludovic Spiess, de care Teodor este foarte mândru.

Recent, tenorul l-a interpretat pe Rodolfo, personajul principal din spectacolul La Boheme, pe scena Operei Naţionale din Bucureşti.

Teodor Ilincăi va rămâne pe scenele internaţionale până în 2016. În luna iulie a acestui an, va încheia stagiunea la Santiago de Chile, iar în 2015 se va afla la Berlin, unde va fi parte a unei noi producţii a operei Faust.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri