DIGICULT. Dan C. Mihăilescu mărturisește că a avut un trecut „infracțional”

Data publicării:
Dan C mihailescu captura 1

Puțină lume ştie că prozatorul are un trecut „infracțional”: „Pe la vreo 10 ani, m-a pus un tip să țin de șase, când el fura antene de la Dacii, din parcare. Am venit acasă suav și i-am spus maică-mii „Uite, azi am fost cu Vasile și am stat de șase...”; „Ce-ai făcut?!”; „Am ținut de șase!” Nici nu știam ce-i aia... „Dar ce făcea el?”; „Lua antene și le vinde cu 20 de lei”. Nenorocire, rupere, bătut mâini cu vătraiul...”

La Digicult, Dan C. Mihăilescu vorbește despre o copilărie marcată de absența tatălui, de anii petrecuți în mahala, de complexe și probleme. „Trăiam la mahala, undeva pe Șoseaua Giurgiului, departe, înspre Ferentari, vecin cu niște țigani care se băteau și noaptea auzeam cum bate capul Tudoriței în zid, bătut de soțul ei, care venea cam din patru în patru luni de la închisoare, stătea două săptămâni, fura ceva și pleca din nou... Am stat cu maică-mea în pat până pe la 14 ani, ne spălam în lighean, șobolanii erau atât de mari, bunică-miu, vânător, îi împușca pe zăpadă, se roteau și lăsau dâre de sânge. Deci era o viață de infracționalitate suavă, dulce, în care se tăiau între ei băieții seara, nu știai care, când apare fără o ureche, cu nasul rupt, cine cu cine se mărită a șasea oară”.

Din vremurile de demult, Dan C. Mihăilescu nu regretă multe, doar „imaginea mea de pe la 7 ani, până pe la 14, în care, matematic, la toate Sâmbetele Morților, eram în Cimitirul Bellu, marea mea dragoste din orașul ăsta, și unde, fiind curățel, spălățel, bucălat și bâlbâit, toate doamnele îmi dădeau colivă. Mă adorau, că mă bâlbâiam la Bogdaproste!, spuneam bb-bo-bb-bo-bb-bo...”

Ediția de sâmbătă a emisiunii Digicult este completata de o discutie cu Gautier Capuçon, prezent pe scena Festivalului George Enescu, un interviu contrastant al unei deținute din Penitenciarul Târgșor, dar și un spectacol șocant la C.N.D.B., „Dance a playful body”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri