DIGICULT. Se poartă tricourile imprimate cu titlurile preferate

Data publicării:
23032013 20m 20tricouri 20carti-56448

„Spune-mi ce citești ca să-ți spun cine ești”. De la o vreme, românii care mai au timp de citit le pot comunica foarte simplu celorlalți pasiunea lor. Noemi Revnic, blogger și specialist în relații publice, a pus la cale un plan care îmbină moda și beletristica: o serie de „tricouri... literare”. Totul, pentru o cauză nobilă.

„Pentru că în România sunt foarte mulți care ajută copiii - îmi plac copiii, nimic de zis, m-am gândit că pe bătrâni și pe căței nu-i prea ajută nimeni. Și am luat decizia ca o mare parte din banii obținuți din vânzări să meargă către „Iubirrre”, adăpostul de câini fără stăpân, urmând ca, în iarnă, să-i donez unui azil de bătrâni”, spune Noemi Revnic, inițiator Cover Book Tee.

Cum s-a extins proiectul

Ideea proiectului Book Cover Tee a prins rapid. Vedete de televiziune, jurnaliști sau personalități din lumea modei au făcut echipă cu graficieni și designeri, pentru a crea „cărți purtabile”, adică tricouri cu mesaje din cărți.

„Pe unii dintre ei i-am contactat eu, alții au venit ei către mine, spunându-mi că și-ar dori să facă o copertă. Deja am listele de prieteni și amici până în iarna lui 2014”, explică Noemi Revnic.

În scurt timp, Book Cover Tee a ajuns să aibă mare succes și printre cei mai exigenți clienți.

„În toată experiența Molecule-F, de trei ani încoace, este proiectul care a vândut cel mai bine din prima zi. Cred că și calitatea produsului, un produs frumos, a vândut, la finalul zilei. A fost un succes care și pe noi ne-a luat pe nepregătite, drept care a trebuit să intrăm aproape din prima zi, la anumite produse, cu stoc epuizat, pentru a reveni, ulterior. Suntem în precomenzi, pentru următoarea serie. Cred că sunt oameni cărora le place frumosul în general, care sunt atașați de cultură, oameni rafinați, educați, cu un altfel de înțelegere și alte preocupări decât marea majoritate”, spune Mirela Bucovicean, fondator Molecule-F.

Tiraj limitat

Dacă o carte se tipărește în România în câteva mii de exemplare, tricourile literare au un tiraj limitat: cel mult 15-20 de bucăți.

Ideea a fost să fie o ediție limitată, cred că nimănui nu i-ar plăcea să vadă tricoul pe care-l poartă la foarte multă lume. Ideea este da, să strâng bani pentru acest adăpost, dar, pe de altă parte, se perimează ideea de ediție limitată”, explică Noemi Revnic.

„Ține foarte mult de unicitate, de autentic, de ediții limitate. Noi nu prezentăm nimic într-o serie masivă. Prezentăm fashion care este mai mult legat de artă și de inovație, decât de o haină pe care o pui pe tine cu scopul de necesitate”, spune Mirela Bucovicean, fondator Molecule-F.

Dacă „Book Cover Tee” va continua suficient de mult, românii îndrăgostiți de literatură au șanse să dețină, acasă, pe lângă rafturile cu cărți, adevărate biblioteci... textile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri