Sari la conținut

DIGIMATINAL | Beauceron, un câine 100% francez

Ionuţ Dobjanschi - crescător câini rasa Beauceron
''M-am temut când am văzut primul Beauceron, mi-a fost frică să intru pe teritoriul lor dar stăpânul era lângă el, asta era bine.''

Corpul atletic, robust, dar şi prezenţa impunătoare, fac din Beauceron un gardian pe care te poţi baza în orice moment. Dincolo de aparenţa înfricoşătoare există ceva misterios la acest câine, pe lângă care nu poţi trece fără să-l remarci. Este precum unii oameni care nu vorbesc mult, dar reuşesc să îşi facă simţită prezenţa foarte puternic.

Ionuţ Dobjanschi - crescător câini rasa Beauceron
''Este un câine care poate să alerge pe o distanţă foarte mare chiar şi până la 80 de km ...fără să dea semne prea mari de oboseală.''

Nevoia de mişcare face din Beauceron un companion bun doar pentru cei dispuşi să iasă minimum două ore pe zi în parc, la plimbare.

Ionuţ Dobjanschi - crescător câini rasa Beauceron
''Dacă nu-şi consumă energia, care este caracteristică rasei, pot deveni distructivi.''

Chiar dacă in primii doi ani sunt foarte jucauşi, e bine să ţinem cont de utilitatea lor, aceea de pază şi apărare, motiv pentru care trebuie neapărat dresaţi.

Este unic printre celelalte rase de câini datorită pintenilor dublii de pe picioarele din spate. Are două straturi de păr iar asta îl face să reziste la temperaturi foarte scăzute.

Ionuţ Dobjanschi - crescător câini rasa Beauceron
''Astă iarnă, la -20 de grade, căţelul stătea in zăpadă in loc de cuşcă.''

Ca orice francez sadea şi Beauceronul este rezervat în privinţa străinilor, îşi apără şi îşi defineşte teritoriul, motiv pentru care nu suportă prezenţa altor animale in raza sa de acţiune. Acest minunat gardian poate trăi peste 13 ani dacă este îngrijit şi tratat cu respect.