Sari la conținut

DIGIMATINAL | Cabriolet electric, distribuit de Citroen

Luna trecută, PSA Peugeot Citroën şi Grupul Bolloré anunţau semnarea unui acord de parteneriat strategic. Acordul prevede, în special, distribuţia, dar şi fabricarea de către Grupul PSA Peugeot Citroen a unui vehicul electric din Grupul Bolloré: Bluesummer.

Conform planului industrial, vehiculul va fi asamblat la centrul de producţie din Rennes, începând cu luna septembrie. Și, pentru început, rețeaua de distribuție Citroen din Franța se va ocupa de comercializarea acestui model. De altfel, Citroen şi-a confirmat interesul pentru a distribui micul cabriolet, considerându-l un vehicul îndrăzneț şi original, perfect adaptat valorilor Citroen.

Automobilul este sută la sută electric, dispune de două uși și oferă spațiu suficient pentru patru persoane. Grupul Bolloré a dobândit o experienţă importantă în stocarea electricităţii, precum şi în dezvoltarea şi implementarea de soluţii electrice. De-a lungul timpului, acesta a conceput şi a dezvoltat mai multe vehicule electrice printre care şi modelul Bluesummer.