Sari la conținut

DIGIMATINAL | Cum devine un câine campion

Brînduşa Gheorghiu - secretar Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti
 Bineînţeles fiecare câine este cel mai frumos din lume pentru proprietarul sau

Unii, insă, îşi doresc ca patrupedul lor să fie apreciat de toată lumea, motiv pentru care participă la concursuri de frumuseţe canină, acolo unde arbitrii specializaţi decid adevarata valoare a companionului lor.
Drumul până pe cea mai inaltă treaptă a podiumului necesită pregătire atât din partea stăpânului, cât şi a câinelui.

Brînduşa Gheorghiu - secretar Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti
În primul rând trebuie să avem câinele dresat, cei 7 ani de acasă, câinele trebuie să fie sociabil, comunicativ, să accepte prezenţa celorlalţi câini în jur

Ca în orice concurs de frumuseţe, aspectul exterior este unul dintre cele mai importante criterii de selecţie. Cu cât un câine se apropie mai mult de standardul rasei sale cu atât cresc şansele de a deveni campion.

Brînduşa Gheorghiu - secretar Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti
 Prezentarea unui câine nu înseamnă doar frumuseţea sa nativă sau toaletajul dat de frizerul canin, înseamnă şi maniera în care reuşim să prezentăm , dresajul se numeşte handling expoziţional.


Trebuie să ştiţi că regulile de participare la concurs nu permit decât prezenţa câinilor sănătoşi. Actul de origine, carnetul de sănătate şi, pentru câinii fără pedigree, dovada microcipului sunt obligatorii la înscrierea în competiţie.


Cainii fara pedigree pot devenii patrupezi cu acte în regulă dacă reuşesc să obţină două calificative de foarte bine, în cazul femelelor, două calificative de excelent în cazul masculilor.
Valoarea taxei de participare la 4 concursuri de frumuseţe este de 339de lei.