DIGIMATINAL | Dogul german, un câine fabulos

Data publicării:
vlcsnap-2015-07-06-08h56m51s111

Este un adevărat Apollo printre câini, datorită staturii impozante. Ţinuta mândră, calmul şi echilibrul caracteristice acestui uriaş au făcut din el un câine dorit şi îndrăgit de foarte multă lume. În ciuda dimensiunilor foarte mari, este un câine blând, calm şi liniştit care nu va deranja niciodata vecinii.

Oana Vîrga - crescător dog german: Nefiind o rasă cu necesităţi mari de mişcare, necesităţi mari de îngrijire a robei, a blăniţei, atunci sunt foarte pretabili la viaţa de apartament.

Se spune despre dogul german că este câinele unui singur stăpân, de care se ataşează şi căruia îi este loial până în ultima clipă.

Oana Vîrga: Îşi vor apăra întotdeauna familia, teritoriul şi stăpânul cu preţul vieţii, dar, totodată, acceptă lume în jurul lor, dacă acei oaspeţi sunt bine primiţi de către familie.

Creşterea unui dog german nu este uşoară şi nici ieftină. Totul este pe măsura taliei sale.

Oana Vîrga: Masculul mănâncă cam un kilogram de hrană pe zi. Pe toată perioada de creştere, care durează mai bine de un an şi jumătate, suplimentele alimentare sunt foarte importante.

Educatia este esenţială pentru un câine care poate atinge peste doi metri atunci când se ridică pe picioarele din spate şi care cântăreşte până la 100 de kg. Media de viaţă a dogului german este între 8 si 10 ani. Din cauza masivităţii sunt predispuşi la probleme grave de sănătate: de la bolile de inimă şi de stomac, până la cancerul osos. Pentru că dogul german este conştient de frumuseţea şi de măreţia cu care l-a înzestrat natura, nu acceptă să fie umilit. Singura relaţie posibilă dintre el şi stăpânul său este cea bazată pe respect şi prietenie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri