DIGIMATINAL | Ogarul afgan, un câine cu stil

Data publicării:
vlcsnap-2015-07-13-09h39m30s132

Marietha Talpău - crescător ogar afgan
Aşa sunt afganii, atrag privirea oriunde ar merge

Ogarul afgan este o apariţie rară în România, dar spectaculoasă. Este numit "supermodelul" datorită abilităţilor sale şi a frumuseţii ce îmbină aspectul exotic cu eleganţa.

"Look-ul" ingrijit cu cheltuială se ţine şi asta se aplică şi în cazul ogarului afgan.

Marietha Talpău - crescător ogar afgan
Odată pe lună mergem la un salon unde se ocupă cineva de el in sensul de baie, balsam pentru păr pieptănat, uscat, după care noi îl intreţinem. Îl periem odată pe zi şi-i dăm vitamine pentru blană.

Mişcarea ogarului este amplă, puţin săltată. Din acest motiv, dă senzaţia că pluteşte atunci când merge.Ogarul Afgan este o rasă puternică, ce combină viteza cu forţa. E un vânător înnăscut care poate atinge aproape 60km/h. De aceea, orice alt animal aflat in raza lui reprezintă o posibilă pradă.

Cea mai mare bucurie pentru un ogar rămâne însă alergatul. Ora de mişcare este bine însă să se desfăşoare intr-un spaţiu îngrădit, pentru că afganul este un maestru al evadării.
In plus, dresarea unui ogar afgan nu este deloc usoară, necesită răbdare şi perseverenţă. Asta pentru că regele câinilor are personalitate şi acceptă cu greu comenzi care nu-i fac plăcere.

Marietha Talpău - crescător ogar afgan
Cel mai mult şi mai mult iubesc libertatea şi independenţa de decizie, in ţara lor ei vânează singuri fără vânător ştiu şi pot să ia decizia la momentul potrivit

Cine îşi doreşte un câine care să apere casa şi familia trebuie să se orienteze către o altă rasă.

Marietha Talpău - crescător ogar afgan
Aştia nu prea fac pază, dacă vine hoţul ii face şi-o cafea, îl pofteşte şi pe scaun, cu condiţia să nu calce pe el.

Dacă vorbim despre pui, trebuie să vă spunem că abia in jurul vârstei de 2 ani capătă un aspect de top model canin.
Ogarul afgan traieşte între 12 si 15 ani şi poate fi un animal de companie plăcut, dacă are parte de o educaţie potrivită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri