Sari la conținut

DIGIMATINAL | Păsări mici de apartament

Canarii sunt cele mai populare păsări de colivie. Sunt căutaţi pentru postura, culoarea dar mai ales pentu cântecul lor.
Tinut singur, un canar va deveni un virtuoz al trilurilor, dar in cuplu, cu femela langa el, nu se va mai stradui sa atraga prin cantat

Florea Neacşu - vicepreşedinte AOR ( Asociaţia Ornitologică Română)
Toată lumea îşi doreşte să aibă în casă un cântec frumos de privighetoare

Este şi motivul pentru care crescătorii au infiinţat o şcoală de cântat pentru canari. Aceştia sunt selectaţi şi învăţaţi de mici, cu ajutorul unor difuzoare, să reproducă sunetele privighetorii.
Se fac chiar combinaţii cu alte păsări cântătoare pentru că s-a constatat că hibrizii sunt cei mai buni interpreţi.

Colivia canarilor trebuie să fie mai mult lungă decât înaltă pentru că zborul lor se desfăşoară pe orizontal. In interior, trebuie să existe 2 beţe, un vas cu apă proaspătă, un recipient cu minerale şi unul cu seminţe

Cantă aproape la fel precum canarul, dar este o pasare autohtonă rară.

Florea Neacşu - vicepreşedinte AOR ( Asociaţia Ornitologică Română)
Sticleţii sunt mai pretenţioşi decât canarii.Au o mancare speciala formata din 20 şi ceva de seminţe

Sticleţii au un penaj viu colorat, iar în captivitate au ajuns să fie reproduşi pana la 18 mutaţii de culoare. Legea interzice capturarea păsărilor sălbatice şi de aceea este bine să vă asiguraţi ca exemplarul pe care îl achiziţionaţi este marcat cu un inel genealogic.

La fel de căutate ca păsări de apartament, zebrele australiene şi-au căpătat numele de la dungile alb cu negru de pe pieptul masculului. Au doar 10 cm lungime, sunt vivace şi sociabile, motiv pentru care este bine să ţineţi minimum 2 păsări într-o colivie. Chiar dacă sunt mici, au nevoie de un spaţiu generos pentru a-şi exersa zborul.

Dicolo de opţiunea fiecăruia, pentru o specie sau alta, cel mai important esta ca pasărea să fie sănătoasă. Pe lângă penajul lucios şi curat pasărea trebuie să fie vioaie şi să o auziţi cântând. Preţul acestor păsări poate ajunge la 200 de euro pentru un exemplar.