Sari la conținut

DIGIMATINAL | Schema de vaccinare la câini

În primele săptămâni de viaţă, puii au imunitate de la mamă, dar după o lună şi jumătate anticorpii încep să dispară. Organismul căţeilor este lipsit de apărare în faţa bolilor. Este momentul pentru a începe să deparazităm şi să vaccinăm animalul de companie

dr. Beatrice Ilea - medic veterinar
Schema de vaccinare începe de la varsta de 6 săptămâni, practic după prima deparazitare internă, după ce observăm dacă animaluţul a eliminat viermişori. La vârsta de 6 săptămâni va face un prim vaccin.

Aceast vaccin va imuniza câinele împotriva parvovirozei şi a jigodiei, două din bolile fatale pentru căţei. Este foarte important ca vaccinarea să fie făcută pe un animal sănătos pentru a fi siguri că acesta va avea efectul dorit.

dr. Beatrice Ilea - medic veterinar

Următorul vaccin va fi făcut peste 2 săptămâni practic după ce căţeluşul se va imuniza cu primul vaccin.

Este timpul să se dezvolte anticorpi pentru leptospiroza sau diverse infecţii respiratorii.
In jurul vârstei de 4 luni se finalizează imunizarea obligatorie a puilor de câine.

dr. Beatrice Ilea - medic veterinar 

Un al 3-lea vaccin va fi cel polivalent cu antirabic cel împotriva turbării. Este foarte important să aibă toate cele 6 valenţe pentru ca animalul să fie protejat împotriva tuturor bolilor.

Până la încheierea schemei de vaccinare, puii trebuie să fie feriţi de contactul cu alţi câini. Abia după 14 zile de la ultimul vaccin, completat cu o deparazitare externă, căţelul poate să ne însoţească în plimbările pe care le facem în afara casei.

dr. Beatrice Ilea - medic veterinar

După terminarea schemei de vaccinare, practic animăluţul va trebui să facă în fiecare an polivalentul împreună cu antirabic

Costurile pentru cele trei vaccinuri obligatorii, din primele luni de viaţă, completate de deparazitări, sunt de aproximativ 300 de lei, iar vaccinul anual ne costă 150 de lei pentru un căţel.