DIGIPEDIA. Madoff – În spatele gratiilor

Data publicării:
MADOFF

Plonjăm astăzi într-o lume foarte diferită de a noastră. O lume în care justiţia este puternică şi respectată. În care sentinţele sunt puse în aplicare pe loc şi în care media acoperă pe îndelete nevoia societăţii de se face dreptate. Cum altfel ar putea fi justificat un film care se ocupă in extenso de primul an de închisoare al unui mare infractor? Cu toate restricţiie impuse de viaţă într-o închisoare, jurnaliştii află şi dau publicului detalii până la cele mai sordide din viaţa de puşcărie a marilor criminali.

Filmul, ați ghicit, ne duce în Statele Unite unde magistraţii, media şi societatea fac front comun pentru dreptate. Bernard Madoff a făcut o schemă piramidală prin care pretinde că a caştigat miliarde. A fost judecat şi condamnat la ... 150 de ani de închisoare. Aberant, veţi spune, nimeni nu trăieşte atat de mult.

Judecătorul, însă, a avut altceva în cap. A dat o pedepsă atât de lungă pentru ca Bernie Madoff, trecut de 70 de ani, să se califice la eliberarea condiţionată după 75 de ani de închisoare. Adica să „putrezească în închisoare".

Iar sentimentul dreptăţii nu se termină cu sentinţa. Apetitul societăţii de a afla cum îi este diabolicului Bernard Madoff în spatele gratiilor este satisfăcut de filme ca acesta. Vizionare plăcută!

Urmăriți filmul documentar al emisiunii „Digipedia” pe Digi24 HD și online numai pe http://www.digi24.ro/Media/TV/Live/Digi24sâmbătă, de la ora 21:00, iar duminică în reluare de la ora 2:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri